RW Club

versio 30: Sielun peili

Historia

Riikinin ja Woodin synty

Vuoden 2003 elokuussa, jonkin aikaa koulujen alkamisen jälkeen Laura (eli Wood) kertoi suunnitelleensa omaa koiralaumaa. Laura sai minutkin innostumaan asiasta ja koulupäivän päätteeksi suunnittelinkin elämäni ensimmäiset omat koirahahmot; Riikinin, Niirun ja Dainin. Tämän jälkeen esittelimmekin Woodin ja Riikinin toisilleen ensi kertaa. Tarina oli aluillaan ja hahmot lapsenkengissään.

Ennen omien hahmojemme keksimistä olimme leikkineet ahkerasti Hopeanuolta, mikä ei nuorille Ginga-faneille varmasti ollut mikään ihme. Riikinin ja Woodin luomisen jälkeen, sarjakuvan ja hahmojen suunnittelu jatkui niin paperilla kuin leikeissämme. Leikeissä sarjakuvan juoni alkoi hahmottua ensimmäistä kertaa ja niissä se myös muuttui paljon ja muovautui omiin uomiinsa. Vuosien varrella juoni on kokenut monen monta muutosta, joten valmiiksi sitä ei voinut vielä vuonna 2003 kutsua.

Riikin-sarjakuvan juoni on muuttunut vielä vuoden 2006 jälkeenkin, jolloin Woodin kehittelyä ei enää jatkettu. Keksimme Riikinille ja Woodille myös tulevaisuutta ShiroFighterin ja MonsterDragonin (Wood-sarjakuvan pahis) tuhoamisen jälkeen. Riikinin tulevaisuus selviää sarjakuvassa. :)

Ensimmäiset versiot sarjakuvistamme syntyivät yön pimeinä hetkinä, kun olimme toistemme luona yötä ja paahdoimme ilmoille amatöörimaista sarjakuvaa, johon tosin olimme silloin hyvin tyytyväisiä. Tai tyytyväisiä ja tyytyväisiä - Laura aloitti monet kerrat sarjakuvansa alusta ja sai minutkin innostumaan asiasta. Olin kuitenkin niin laiska, etten jaksanut aloittaa uutta versiota yhtä useasti kuin Laura. Molempien sarjakuvien ensimmäiset versiot olivat karkeita, mustavalkoisia, paperin molemmille puolille piirrettyjä viritelmiä. Vaikka sarjakuvat näyttävät nykyään höpsöiltä ja huonoilta, ne olivat silti ensikosketuksemme sarjakuvan tekoon. Jostain on aloitettava.

Sarjakuvien ensimmäisiä versioita piirrettiin loppujen lopuksi aika monta sivua. Itse sain raapusteltua 21 sivua ja Laura 15 sivua sarjakuvaa. Ensimmäiset versiot hylättiin lopulta ja näiden jälkeen tarinoiden juoni muuttui paljon. Vanhoissa versioissa vihollisina eivät vielä olleet ShiroFighter ja MonsterDragon vaan Lauralla vihollislaumana olivat Shakeru-koirat ja minulla Zekarut (kaikki huomaavat varmasti koga-viittauksen).

Uuden aloituksen jälkeen Laura ei saanut Wood-sarjakuvaa kovinkaan pitkälle. Monta kertaa hän teki yhden tai kaksi sivua ja jätti piirtämisen sitten kesken.Itse aloitin sarjakuvaa ensin mustavalkoisena, sitten vesiväreillä ja lopulta kaksi viimeistä sivua puuväreillä. Sarjakuvan toista versiotakaan minulle ei kertynyt kuin vajaat 20 sivua. Lopulta, kun ajatukset olivat kehkeytyneet "loppuun", ajattelimme, että pojillemme pitäisi saada omat kotisivut. :)

RW Club

Riikin on luotu vuonna 2003, sivut vuotta myöhemmin 2004. Riikin on luotu elokuun 2003 loppupuolella, RW Clubin ensimmäinen versio taas on valmistunut 3.8.2004. Näihin aikoihin onnittelen molempia synttärisankareita. ;)

Sivujen suunnittelun jälkeen tuli ongelma siitä, millä ja miten sivut olisi pitänyt tehdä. Aluksi Microsoft Word oli mielestämme todella hyvä vaihtoehto, mutta emmepä me silloin osanneet sinne laittaa kuvia niin, että ne olisivat HTML-tiedostoksi tallennettuna näkyneet oikein. Niinpä yritys kaatui ja piti keksiä muuta.

Äitini huomasi lehdessä kurssin, jonka tarkoitus oli perehdyttää aloittelijoita kotisivujentekoon. Totta kai ilmoittauduimme sinne ja sitten odottelimme n. kolme kuukautta koko kurssia kuin koulun päättymistä konsanaan. :D Pääsimme viimein kurssille ja opettelimme alkeita. Meidät opetettiin käyttämään Microsoft FrontPagea, joka on vieläpä melko kallis ohjelma se vieläpä tuppaa sotkemaan kirjoitetut koodit. Sain tämän ohjelman kummisedältäni ja siksipä RW Clubin viisi ensimmäistä ulkoasua on tehty FrontPagen "suosiollisella" avustuksella.

Loppukevennys: RW Clubin nimi piti alunperin olla RiWo Club (Ri eli Riikin ja Wo eli Wood). Nimi oli mielestämme todella hyvin keksitty, kunnes Lauran äiti kertoi meille, mitä kyseinen sana tarkoittaa. Ehkä nimi olisi silti ollut ihan hyvä, kuka tietää. :D

Kuudennesta ulkoasusta lähtien opettelin koodaamaan html:llä ja css:llä. Tavoitteena oli myös se, että sivujen koodi olisi ollut validia ja toiminut useammilla selaimilla. Nykyään käytän apunani myös php:tä, joka on näin suurella sivustolla erittäin käytännöllistä. Otan edelleen mieluusti vastaan kommenttia siitä, mitä sivuille halutaan. :)

Woodyn lähtö, 27.06.2006

Tuona kesänä tapahtui eräs radikaali muutos RW Clubin historiassa. Laura ilmoitti olevansa kyllästynyt Woodiin ja sarjakuvan tekemiseen ylipäätään. Tähän mennessä Laura olikin jo lopettanut Wood-sarjakuvan piirtämisen kauan aikaa sitten. Laura ilmoitti myös, että oli hankalaa, kun hän ei voinut päivittää sivuja omalta koneeltaan. Wood oli siis tullut tiensä päähän ja elää nyt vain minisivustolla, jolle pääsee sivujen sälä-osiosta. RW Clubin nimi ei kuitenkaan muutu, sillä on jo pitkät perinteet ja Wood on kuitenkin osa RW Clubia. Sanokaa hyvästit harmaanvalkealle ystävällemme.

Taukoilua ja oma domain, 11.01.2007

RW Clubilla on ollut vuosien saatossa monen monituista hostia (peräti kolme) ja yksi niistä oli MarkoHosting. Nyt varmaan uskallan sanoa, että se oli varmasti RW Clubin huonoin hosti, vaikka toimiessaan se olikin kuin unelma. Lopulta vuoden 2006 lopulla RW Club oli ollut MarkoHostingin takia niin paljon tauolla, että asialla piti tehdä jotain. Tammikuun ensimmäisenä päivänä (2007) äitini suostui ostamaan minulle domainin Webhotelli.fi:ltä (ent. Futuron). Sain viimein oman rauduskoivu.net-domainini, josta olin oikeastaan jo pitkään haaveillut. Nyt katkoksia ei enää tule ja tämä osoite (rauduskoivu.net/rwclub) pysyy RW Clubin osoitteena vielä pitkään!
Kaikki materiaali © Riikin, ellei toisin mainita (2003-2017).